Belső árnyékolás

 • Reluxa

  Irodák és lakások kedvelt árnyékolói, praktikus és esztétikus, gazdag színválasztéka révén a lakás színeihez tudjuk igazítani, akár térelválasztóként is nagyszerűen alkalmazható.

  Alkalmazása szinte határtalan lehetőséget nyújt, hiszen bármilyen ablakra illetve ajtótípusra felszerelhető. A lamellák 16 és 25 mm-es alumíniumból gyártódnak, 117 színárnyalatból választható.

  Üvegpálcás reluxánál a lamellák felhúzását a karnis oldalán kivezetett zsinórokkal lehet szabályozni, rögzítésüket a kivezetésnél alkalmazott súlyzár végzi, amelyet a zsinórok húzásirányával lehet szabályozni.

  A lamellák forgatását, a fény mennyiségét és irányát, a fejsín oldalán üvegpálcával vezéreljük, amely egy kis csigahajtás segítségével vezérli a lamellákat.

  Rögzíthető: mennyezetre, homlokzatra

  Kezelése: jobb oldali vagy bal oldali
 • Roletta

  A roletta az egyik legrégibb árnyékoló. Funkcióját és esztétikai megjelenését elsősorban az alkalmazott textília határozza meg. Függőleges síkú és ferde síkú felületek árnyékolására egyaránt alkalmas. Készülhet tokozott nélküli és tokozott kivitelben. A mozgató mechanizmus lehet rugós, gyöngyláncos.

  A textília típusának kiválasztása a roletta funkciójának megfelelően kell, hogy történjen. Az esztétikai követelményeket a széleskörű színválaszték biztosítja. A roletta elsősorban belső téri árnyékoló, ezért a napháló kivételével a textíliák kizárólag belső téri felhasználásra alkalmasak. A textíliák alapanyaga általában polyészter, különböző felületkezelő anyaggal ellátva. Különleges igények esetén (pl. lángállóság) a roletta textília alapanyaga üvegszál is lehet.

  Roletták fajtái:
  • rugós roletta
  • gyöngyláncos roletta
  • tetőkaros roletta
  • motoros roletta
 • Sávroló

  A textilek felületén sötétítő és fényáteresztő csíkok váltják egymást, így a két egymást követő sáv segítségével szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét és az átláthatóságot. Ha kedvünk tartja, akár teljesen betekerhetjük a textilt a tokba.

  A tokszerkezet bármely RAL színben rendelhető. Ennek és a széles színválasztéknak köszönhetően termékünk bármely stílusvilágú otthon és munkahely tökéletes kiegészítőjévé válik, csak úgy, mint más lakberendezési tárgyaink, bútoraink, melyek látványa jó érzéssel tölt el bennünket és megteremtik a harmónia érzését.

  Tokrendszer:
  Esztétikus kialakítás, nagy stabilitás akár 260 cm szélesség esetén is.
  • A tokrendszer fehér, bármely RAL, illetve fautánzatú (natúr tölgy, sötét tölgy, dió, aranytölgy) kivitelben rendelhető
  • Speciális konzolok segítségével a mennyezetre illetve oldalfalra is egyszerűen felszerelhető.
  • A kézi működtetés golyós gyöngylánccal történik, mely fehér krém szürke vagy fekete színben rendelhető
  • Motoros működtetés esetén SOMFY csőmotorok kerülnek beépítésre, melyek fali kapcsolóval illetve távirányítóval is működtethetők. Egyetlen távirányító segítségével külön működtetheti redőnyét, sávrolóját illetve kapcsolhatja lámpáit.