Redőnyök, árnyékolók

 • Külső tokos alumínium redőny

  Az alumínium redőny legfőbb jellemzője, hogy minden alkatrész alumíniumból készül, kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt, a feltolás gátló pedig megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú, a széles színpalettának köszönhetően igazítani tudjuk a lakás színéhez.

  A redőnytok alumíniumból készül, és belsejében horganytengelyt használunk, ami a könnyebb mozgatás érdekében kétoldalt csapágyazva van. Az utólag felszerelhető külsőtokos kivitel mellett, egyre gyakoribb új építkezéseknél illetve felújításoknál a vakolható tok alkalmazása, esztétikusabb, hisz a tok teljes mértékben elrejthető a falban.

  Külsőtokos alumínium redőny műszaki leírás:
   Tok: gyári zárt 20 ° tok Lefutó: alumínium
   Tengely: fém csapágyas
   Léc: alumínium
   Záróléc: alumínium gumis extrudált, rejtett ütközővel
   Kérhető kombi kivitelben, rolós szúnyoghálóval vagy vakolható tokkal.
 • Külső tokos műanyag redőny

  A külsőtokos műanyagredőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező és igen sok előnnyel rendelkezik. Könnyen felszerelhető és könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, bármilyen tokrendszerbe alkalmazható.

  A redőnytok, Lindab tokszerkezet, belül csapágyazott tengely, a külső tokszerkezet egy része a nyílászárótól függetlenül belülről is látszódhat. Vakolható tokos kivitel is alkalmazható új építkezéseknél vagy felújításoknál.

  A redőny lefutó ugyan olyan keskeny mint az alumínium esetén: 22 x 53 mm, kefézve van a csendes működés érdekében, nem kopog az erős szélben sem.

  A redőny lamellák 37 mm-es UV stabil műanyag lécek, mely 10 színárnyalatban rendelhetőek.

  Külsőtokos műanyag redőny műszaki leírás:
   Tok: lindab 45 ° nyitott tok Lefutó: keskeny kefés műanyag
   Tengely: fém csapágyas
   Léc: műanyag
   Záróléc: alumínium gumis extrudált, rejtett ütközővel
   Kérhető kombi kivitelben, rolós szúnyoghálóval vagy vakolható tokkal.
 • Külső tokos redőnyrendszer

  Tulajdonságai:
  • Több üvegfelület, több fény: a redőny elé történő szerelésével az ablak magassága nem csökken, ez biztosítja, hogy több fény jusson be az ablakba.
  • Külsőtokos redőnyök felújíthatók: a tokot a meglévő ablak rongálása nélkül rögzítik az ablakkeret előtt.
  • Minden egy kézből: a külsőtokos redőnyök beépítésénél nem merül fel semmiféle pótlólagos kőműves, vagy takarítási munkálat.
  • Kreatív homlokzatalakítás: gazdag forma és színvilág teszi hangsúlyossá a homlokzatot és elégíti ki a tervező minden kívánságát.
 • Vakolható redőnyrendszer

  A vakolható redőnyrendszer jellegzetes redőny-rendszer az újépítésű és felújítandó házak esetén, mely nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez. A vakolható redőnytok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet.

  Az egyik megoldás lehet, hogy a redőny-gurtni kivezetése az ablak felső részére kerül.

  A vakolható redőnytok esetén kihagyott hely mérete a következő táblázatban látható:  Eltérő megoldás, amikor a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet. A kihagyott hely szélessége = vakolatnélküli belső méret + kb. 10-15 cm a kezelési oldalnál.

  A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vas-tagságát főként a tok felső, illetve hátsó részénél. Vakolás után a redőnytok már nem látható. A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani. Az esetleges karbantartási munkálatok könnyedén elvégezhetőek a szervizfedél eltávolításával. Így semmilyen szennyeződés nem jut be a lakásba, a belső tér és a burkolat sem sérül.

  A vakolható tokrendszer nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel. Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el. A vakolhatótok 7 vagy 15 mm-es heraklith-tal illetve vakoló éllel kérhető. A vakolható tokrendszer kapható integrált szúnyoghálóval is 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

  Mind a három kivitel esetében a tokméretek 125, 138, 150, 165 és 180 mm. A vakolható tokrendszer, igény szerint kérhető alumínium vagy műanyag redőny lamellával.
 • Felső tokos redőnyrendszerek

  A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőséget. Mivel itt a másik két típussal ellentétben nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hő híd elkerülése végett.

  Előnye, hogy megfelelő kivitelezés esetén, jelentősen csökkenteni lehet az adott nyílászáró hő veszteségét.

  Valamennyi redőnytok típus kapható bármely RAL színben, az extrudált tokok elox színben is megvásárolhatóak.