HASZNOS INFORMÁCIÓK

 • Tippek vevők számára az ajánlatkéréshez

  Minél jobban ismerjük az igényeket, annál pontosabb árajánlatot tudunk készíteni Önnek.

  • Nyílászáró nyitási módja, színe, mennyisége?
  • Hőszigetelési-, hangszigetelési igény
  • Külső párkány, belső könyöklő?
  • Redőny, szúnyogháló, reluxa?
  • Kér-e beépítést, vagy ablakcserét, hulladékelszállítást?
  • A beépítés helyszíne, az épület típusa?

  ÁRAJÁNLATKÉRÉS
  A nyílászáró rendelés komplex feladat, szakértői segítség nélkül nehezen, vagy egyáltalán nem valósítható meg. Mint minden témában, sajnos ezen a terepen is rengeteg fél és téves információ kering a neten.
  Az értékesítőtől kérjen azonos műszaki tartalommal, mennyiségekkel árajánlatot!
  Valószínűleg így is lesznek eltérések, de így a legkönnyebb elvégezni az összehasonlítást. Ne fogadjon el egyösszegű árajánlatot, ragaszkodjon a részletezéshez. Látható legyen az egyes műanyag ablakok, erkélyajtók, kiegészítők egységára, beépítési díja!

  Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy az ajánlatkérők be sem mennek a bemutatóterembe megismerni a céget és a nyílászáró kínálatát. Pedig sok csalódást lehetne elkerülni, ha a végtelenségig futtatott árverseny helyett, az érdeklődök a legjobb árajánlatot adó üzleteteket személyesen is felkeresnék. Egy cég igényességét látatlanban weboldalról és üzletről lehet legbiztosabban lemérni.

Rezsi vagy hőszigetelés?

Bizony ez a kettő nagyon szoros kapcsolatban van!

Egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával energiát és ezzel pénzt takarítunk meg. Emellett védjük a környezetünket a kisebb energiafelhasználással és a kevesebb károsanyag-kibocsátással. Egy épület hőveszteségének mintegy 30%-a a falakon, 25-30% a tetőn, 12-25% pedig az ablakokon távozik. A padlón, a födémen további 10-15% megy el, a maradék pedig a kéményen át. Mindebből az következik, hogy a teljes körű felújítás esetén nem elég csak a homlokzatot szigetelni, hanem a tetőt és a födémeket is szigetelni kell, a nyílászárókat pedig korszerűre kell cserélni, mert csak így érhető el látványos energiamegtakarítás. Vegyük a legtipikusabb hazai példát. A 60-as, 70-es években épült családi házak teherhordó külső falai B30-as falazóblokkból készültek. E falak hőátbocsátási tényezője, (U-értéke) 1,3 W/m2K.Egy ilyen ház fűtési költségét az egyszerűség kedvéért egy fűtési szezonban 100 ezer forintnak véve azt tapasztaljuk, hogy a falakon át 30 000 forint "távozik", miután a fellépő hőveszteség a teljes veszteség 30%-a. Ha erre a falra 8 cm vastagságú hőszigetelést teszünk, akkor az U-érték 0,5 lesz. Ezzel a fűtési veszteség 11 540 forintra mérséklődik, azaz 18 460 forint marad a zsebünkben fűtési szezononként. A falak hőveszteségét ezzel mintegy 60%-kal csökkentette a hőszigetelés. Ami a megtérülést illeti, a viszonylag rosszul hőszigetelő falazatok esetében (amelyek U-értéke nagyobb mint 1,0-1,2 W/m2K) az utólagos hőszigetelés hat-nyolc év alatt megtérül. Természetesen, minél jobban hőszigetel a fal, annál kisebb megtakarítást tudunk elérni utólagos szigeteléssel, ezért ilyenkor a megtérülési idő nő.

Takarítsa meg a rezsi jó részét megfelelő hőszigetelés alkalmazásával! Egy jó minőségű és jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával energiát és ezzel pénzt takaríthatunk meg.

Válassza a Bartablak Kft. szakértő csapatát és hideg téli estéken gondoljon arra, hogy mennyivel több marad a zsebében!

HOGYAN SZÁMOLJUK KI A MEGTÉRÜLÉST?

Nehezen ismeri ki magát a szakmai szövegekben?

Úgy érzi, hogy a túl sok ismeretlen kifejezés nehezíti a választást és a döntés meghozatalát?
Szakszótárunk segítségével néhány perc alatt igazi profi válhat Önből is! Merüljön el a nyílászárók tudástárában, hogy biztos lehessen döntése helyességében.